- ביום ראשון, 7.5.20, נסענו לסיור באתרים הארכאולוגיים בעמק האלה - תל עזקה ותל בית שמש.
- יניב הדריך אותנו בשני האתרים אשר אוצרים בחובם את ההיסטוריה של תקופת המקרא. בעמק האלה, בין תל שוכה לתל עזקה התקיים הקרב בין דוד וגלית. הן תל עזקה והן תל בית שמש שימשו לתצפית ולהגנה בגבולה המערבי של ממלכת יהודה, כחלק מקו התלים אשר כלל בין היתר גם את תל לכיש ותל ערד, וכן היו בעצמם לערים מפוארות ותוססות באותה עת. נפילתם של התלים מפני כיבושי נבוכדנאצר ניבאה את סופה של הממלכה ואת תחילת תקופת הגלות.
- בתל בית שמש, התקיים גם אחד מהסיפורים בהם עסקנו השנה - מפגשם של מלכי יהודה וישראל, אמציה ויואש. כתוצאה מהמפגש, נפל אמציה בשבי ישראל וירושלים נכבשה.
- במסגרת הסיור גם סיכמנו בקצרה את השנה שהייתה. החברים והחברות כולם הביעו שביעות רצון וסיפוק רב מהתכנית, אשר הייתה מעשירה, מלמדת ומהנה. כולם שיבחו את הדינמיקה הקבוצתית הטובה.
- כמו כן, הייתה הסכמה רחבה על צורך ורצון להמשך התכנית לשנה נוספת על מנת להגיע למימוש יעדים קונקרטיים. דוגמאות ליעדים מן הסוג הזה אשר עלו בשיחה: קובץ מאמרים/מאמרים פרטניים, בניית תכנית לימוד לקורס אקדמי, בתי ספר ממלכתיים או מכינה ושיתוף פעולה עם פורום מחקרי-ציבורי, כגון בית אביחי או פורום קהלת, לקידום המחקר והפצתו. כל זאת, כאשר החזון הוא להכניס את הידע היחב"לי על הגאופוליטיקה והדיפלומטיה של העולם העתיק ותקופת התנ"ך לזרם המרכזי של לימודי יחסים בינלאומיים.
- נסיים בשלמי תודה לתכנית "לימוד בחברותא" על התמיכה ועל האמונה בפרויקט, לכל המרצים שנטלו חלק במפגשים והעשירו אותנו מאד - פרופ' ברוך שוורץ, פרופ' נילי וזאנה וד"ר גליה פרס בר-נתן; וכן למשתתפים - נעמה, יהונתן, ג'ייסון, רמי ורפאל.
- להתראות - בתקווה - בשנה הבאה,
- יניב ואופק.