הנושאים העיקריים שעלו לדיון במפגש הם:
- המוטיבציה לפתיחת קבוצת החברותא נשיות במרחב הדתי. הקבוצה מיועדת למלא את הלקונה שנוצרת בין לימודי מגדר ללימודי דתות, כאשר אין מספיק חפיפה תמטית בין הדיסציפלינות. המשתתפות הציגו את עצמן והסבירו מה הן היו רוצות לקבל מהמפגשים.
- עלתה יוזמה להגיש יחד מאמר לכתב העת The Journal of Feminist Studies in Religion. כיוון שהמשותף לחברות הקבוצה הוא שיטות המחקר וההצטלבויות שבין נשיות לדתיות הוחלט שהמאמר יהיה רפלקסיבי ומתודלוגי באופיו.
- הוסכם כי במפגשים הבאים המשתתפות יציגו חלקים מתוך המחקר שלהן: דילמה שהן עסוקות בה, מצגת שהכינו להשתתפות בכנס, סוגיה תיאורטית שכדאי לדון בה – ולקבל פידבק מחברות הקבוצה.
- דילמה: שימוש בשפה אקדמית לעומת שפת הנחקרים. האם שליחות חב"ד הן מיסיונריות? שליחות (באנגלית emmeserries) היא מהמילה שליחות\מטרה (mission) – אז האם נכון להשתמש בתיאוריה של מיסיון לתיאור שליחות חב"ד? הנחקרות יתנגדו בכל תוקף למושג זה כי הוא מזוהה עם הנצרות, אך מבחינה תיאורטית המאפיינים מאוד דומים.
- רפלקסיה: האופן שבו הממסד האקדמי והחברה הפטריארכלית מסתכלת על החוקרות בפריזמה מגדרית. כיצד אנחנו כחוקרות מתלבשות בשדה? כיצד הנשיות שלנו משפיעה על השדה? כיצד אנחנו מתמודדות עם המבט?
- הצעה לכתיבת מאמר רפלקסיבי: איך אנחנו מרגישות כחוקרות בשדה, תחת השפעת הפטריארכיה?
- רפלקסיה: כיצד המונח code-switching יכול להסביר את האופן שבו החוקרת מייצרת יחסי קירבה עם השדה? הקוד שבו אנחנו משתמשות תלוי עם מי אנחנו מדברים, אנחנו מדברים אחרת. אנחנו מדברים את השפה של מול שעומד מולנו. ככה משיגים נינוחות עם מי שמולנו.