מפגש ראשון (26.12.21): היכרות

המפגש הוקדש להצגת המתווה השנתי ולהצגה עצמית של חברי/ות הקבוצה:

יעל מלין (ראשת הקבוצה) - בית הספר לחינוך, האוניברסיטה העברית - חוקרת השפעה של מיינדפולנס כתכונה וכמצב רגעי על הנטייה להגיש עזרה בסיטואציות שונות.

הודיה לוי - המחלקה לפסיכולוגיה, האוניברסיטה העברית - חוקרת האם מיינדפולנס לאחר משפיע על מידת לקיחת הפרספקטיבה שלו ועל החפצה מינית. 

מיכל טופורק - עבודה סוציאלית קלינית, אוניברסיטת טוליין, ניו אורלינס - חוקרת השפעה של מיינדפולנס על טראומה משנית בקרב מטפלים קליניים.

תומר גוטמן - המחלקה לפסיכולוגיה, אוניברסיטת תל אביב - חוקר השפעות של התערבויות מיינדפולנס על ספורטאים ועל מאמנים בהיבטים של חרדה ומסוגלות.

אביגיל בן אריה - המחלקה לסוציולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון - חוקרת את ההשפעה של תכנית מיינדפולס שמוביל מרכז חוסן על טראומה בעוטף עזה. מתייחסת להיבטים רגשיים ופוליטיים כאחת, דרך שילוב ראיונות, תצפיות וניתוח טקסטים.

הוד אורקיבי - טיפול באומנויות, אוניברסיטת חיפה - חוקר החפצה עצמית בתחום העבודה ותהליכי שינוי. בתחום המיינדפולנס חוקר את השאלה מה המכניזם שדרכו התערבויות עובדות.

נוגה אביעד - המחלקה לפסיכולוגיה, אוניברסיטת חיפה - חוקרת את המכינזם של מדיטציית מיינדפולנס בקרב נזירים דרך EEG וMachine Learning.