המפגש השישי התרחש בכ"ז אדר ב' 03.04.2019, והנחו אתו אוריאל סגל ודניאל קן. המפגש עסק בניסיונות של חכמי ימי הביניים לנסח מתודולוגיה תלמודית-הלכתית.
חציו הראשון של המפגש עסק ברב שמואל בן חופני גאון, ראש ישיבת סורא במאה העשירית והאחד עשרה למניין המקובל, ובשימוש שלו בכלל פסיקה, ובתפיסת השיח התלמודי המשתמעת מן השימוש הזה. מן הדרכים הייחודיות בהן הרב שמואל בן חופני גאון השתמש בכלל התלמודי 'יחיד ורבים - הלכה כרבים', ומן השימוש שלו במושג 'אג'מאע' (=הסכמה) הלקוח מתורת המשפט המוסלמית, עולה תפיסה של הסוגייה התלמודית כמשקפת שיח של קהילת פוסקים, שהסמכות הנורמטיווית שלה נובעת (בין השאר) מן הדרך שבה היא משקפת את מכלול הדעות של חכמי ההלכה.
בחציו השני של המפגש אוריאל סגל הציג את הדיון של הרב יצחק קנפנטון, בן ספרד במאה החמש-עשרה למניין המקובל, במושג ה'דיוק' בתלמוד. הרב יצחק קנפנטון כתב ספר מתודלוגי בשם 'כללי התלמוד', ובו תיאור שיטתי של סוגי המהלכים הלוגיים המצויים בתלמוד, והסבר שלהם על בסיס התורות הלוגיות האריסטוטליות שרווחו בין יהודי ספרד בימיו. בדיונו בדיוק הלשוני בתלמוד ר"י קנפנטון בוחן את דרך ההיסק האופיינית של הדיוק בתלמוד, ומציע אבני-בוחן לוגיות להגדרת הגבולות ומידת התקפות של היסק זה.
אוריאל סגל עובד במכון לפרסומים תלמודיים של הרב שטיינזלץ. הוא כתב את עבודת התזה שלו על הדיוק הלשוני בתלמוד הבבלי, ומתכנן בעתיד לכתוב על הכלים של הניתוח הלשוני בתלמוד הבבלי.