את המפגש החמישי, ו' אדר א' 13.03.2019, הנחה ישראל יעקב כהן. חלק ממחקרו של ישראל עוסק בפילוסופיה אנליטית של ההלכה ובמפגש הוא בחן את חשיבות הזיהוי הצורה הלוגית של טענות הלכתיות. ישראל ביקש להצביע על תרומה אפשרית של שיקולים לוגיים מסוימים כבסיס לפענוח טיעונים הלכתיים שונים ולאפשרות לעקוב אחר נאותותם.
במהלך המפגש ישראל הדגים את הטענה הכללית באמצעות עיון במנגנוני הכרעה שונים שניתנו בספרות ההלכה למקרי ספק. ישראל עקב אחר הסברים והנמקות שניתנו למנגנוני הכרעה אלו בספרות הרבנית המאוחרת יותר והוא ביקש להראות שניתן להעריך הסברים אלו באמצעות זיהוי צורתן הלוגית של מנגנוני ההכרעה התלמודיים. הדוגמה המרכזית שישראל בחן הייתה הכלל הקובע כי במקרי ספק "העמד דבר על חזקתו" תוך ניסיון לעמוד על צורתה הלוגית של הנחיה הלכתית זו. זיהוי צורתו הלוגית של מנגנון הלכתי זה איפשר לישראל לבחון מחדש את ההבחנה הרווחת בספרות האחרונים בין "כללי הכרעה" ובין "כללי הנהגה" ולהוסיף קטגוריה נוספת להבחנה זו, "כללי ניהול-מידע". הבחנה משולשת זו איפשרה לישראל לתת דין וחשבון עדין יותר על אודות האינטואיציות העומדות בבסיס סיוגים שונים שעלו בספרות האחרונים למנגנון הפסיקה על פי חזקות.
בסוף המפגש ערכנו רפלקסיה מתודולוגית רחבה יותר על האפשרויות, היתרונות והמגבלות של חקירה פילוסופית את הטענות ההלכתיות. בתוך כך הוצג מיפוי קצרצר של כיווני המחקר שתחום ה"פילוסופיה של ההלכה" מזמן.