במפגש זה הדיון התרכז באספקטים של לוח הזמנים של צליינים המתארים את מסעם בארץ הקודש, וספציפית בירושלים, בשלהי העת העתיקה.
בחנו את החיבור המשמעותי הראשון של עלייה לרגל, מסע אגריה, והתמקדנו בתיאור הספציפי, ורווי התאריכים והשעות, של אגריה את חגיגות שבוע הפסחא בירושלים. כמו-כן, קראנו אודות מסעו של "הנוסע מפיאצ'נצ'ה" ומפגשו הפלאי עם שרידי קדושים בירושלים, ואת מאמריהם של מרוול ושגריר אודות עלייה לרגל כתופעה היסטורית עם משמעות תאולוגית ומיסטית.
דנו באופן בו לוח הזמנים של עולה הרגל לא רק מעוצב סביב האתרים הקדושים אותם הוא פוקד והליטורגיה המתרחשת בהם, אלא גם מחיה סיפורי ומאורעות עבר כגון הפסיון של ישו דרך ההיצמדות ללוח זמנים וכרונולוגיה ספציפיים. בעקבות כך תהינו על 'מישורי הזמן', ה-Timescapes הרבים המתקיימים זה לצד זה ברגע בודד, במיוחד בעת טקסים דתיים, המלאים בפניות לעבר ומעוגנים בזמן ותאריכים בעלי משמעות.
הדיון התבסס על הטקסטים הבאים:
Antoninus of Piacenza, Of the Holy Places Visited by Antoninus Martyr, The library of the Palestine Pilgrims' Text Society (1887), Tran. Aubrey Stewart - ch. XX p. 16-17.
Shagrir, Iris, “The Visitatio Sepulchri in the Latin Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem”, Al-Masaq: Islam and the Medieval Mediterranean 22 (2010): 57–77.
מסע אגריה, תיאור חגיגות שבוע הפסחא, בתוך: אורה לימור, מסעות ארץ הקודש: עולי רגל נוצרים בשלהי העת העתיקה תיאורי מסע לטיניים,ירושלים: יד יצחק בן-צבי, 1998: 99-106.
פייר מרוול, "זמנו של עולה הרגל", עלייה לרגל, יהודים נוצרים ומוסלמים, אסופת מאמרים, תרגמה: ברוריה ביטון-אשקלוני, אורה לימור ואלחנן ריינר (עורכים),רעננה, 2005: 159-167.
מנחה המפגש:
רן בר יעקב
משתתפים/ות:
שרה צוויג
עומר הקר
אניטה רייזלר