הצגתה של ד"ר מעין דוידוב
במפגש הרביעי ד"ר מעין דוידוב הציגה את מחקרי התזות האחרונים שלה בנושא הורות.
במהלך נמפגש דיברנו על סגנונות הורות, בדגש על הורות מתירנית - תחום שנחקר פחות בספרות. דנו במחקרים שמעין הציגה, למשל, ההבחנה בין הורות מתירנית מתוך חוסר יכולת/אונים, לבין הורות מתירנית מתוך אג'נדה וכיצד אלו קשורים לתוצרות ההתפתחויות של הילד. בנוסף דנו על האופן המתודולוגי בבדיקת המחקרים. היה מפגש מרתק שהניב מחשבות על כיווני מחקר מעניינים וחדשים בתחום ההורות בכלל, ובפרט לגבי הורות מתירנית.
מפגש שישי 3/52018
במפגש הציגה ליאור חלק מעבודת הדוקטורט שלה העוסק בהבחנה בין אמפתיה לסימפתיה.
תחילה דנו בהגדרות של אמפתיה וסימפתיה, וכיצד אלו מתוארים בספרות. לאחר מכן, ליאור הציגה את רעיונותיה והמחקר שעשתה עד כה, על מנת לחדד את ההבחנה במושגים. המחקר הינו מחקר אורך אשר כלל ילדים בגילאים 5 עד 12, והוצגו מגוון ניסויים מענינים וחדשניים. מתוך ניתוח נתונים ראשוני, ניסינו להעלות אפשרויות וכיוונים נוספים למחקר המשך, והעלנו הסברים לתוצאות ניתוח הנתונים. כמו כן העלנו דרכים נוספות לניתוח סטטיסטי של הנתונים.
מפגש פתוח 31.5.18
במפגש זה הזמנו את דנה ורצברגר, דוקטורנטית מהחוג לפסיכולוגיה לדבר על הורות ורגש שלילי של ילדים. במפגש זה דיברנו על השפעה של התפתחות ילדים על הורות אותה הם מקבלים.
21.6.2018
במפגש זה הציגה הגר אזולאי את נושא המחקר שלה: הביולוגיה של סטרס, קוגניציה והתנהגות חברתית. למדנו להכיר את נושא הסטרס באופן מעמיק יותר, כיצד ומתי מודדים אותו ואיך קשור לבחירות חברתיות. דנו במתודולוגיקה של מחקר מסוג זה, בעיות ופתרונות, כיצד ניתן להשתמש בנתונים קיימים, מזוויות ונקודות מבט שונות. לבסוף, חשבנו על דרכים של ניתוח סטטיסטי - כיצד נכון להשתמש בנתונים ואיך לגשת לניתוח באופן יעיל.